MINI MUSICA juniororkest

Welkom bij Mini Musica, een plaats waar kinderen en jongeren grote en vooral leuke muzikale dingen doen...

WAT?

Het Mini Musica juniororkest kan je eigenlijk het enige echte juniororkest van Oost-Vlaanderen noemen.
Alle muzikanten tussen 8 en 14 jaar die een strijkinstrument bespelen zijn welkom. Volgens project of concert worden zij aangevuld met blazers en ev. slagwerk of toetsinstrumenten.

WAAROM?
Alle kids van Mini Musica engageren zich om stipt en goed voorbereid op de repetitie te zijn om er als toffe bende samen muziek te maken en hun muzikale horizon te verruimen. Daarbij is de steun van hun instrumentleerkracht onontbeerlijk. Het plezier samen muziek te maken, motivatie en enthousiasme om de dagelijkse studie vol te houden en muzikale vriendschappen voor het leven krijgen de jonge muzikanten er bovenop!

PROGRAMMA?

De muzikanten van Mini Musica maken kennis met (klassieke) muziek uit verschillende periodes en in allerlei stijlen. Maar net zoals in het V.E.M.-orkest komt ook lichtere muziek, dansmuziek, filmmuziek en zelfs folk- of popmuziek aan bod.  Wij zorgen steeds voor partituren op maat van de leden.

VOOR WIE?

Strijkers vanaf ong. 8 tot 14 jaar.  Voor je komt mee spelen, bekijken we eerst even volgens welke methode je instrumentles volgt en waar je al staat of we nemen ev contact op met jouw instrumentleerkracht dan weten wij zeker dat de aanpak in de les en op de orkestrepetitie naadloos in elkaar overlopen.  Wil je er graag bij zijn? Laat het ons snel weten dan bekijken we de mogelijkheden. 

WANNEER en WAAR repeteren we?

De repetities voor de strijkers gaan door elke zondag tussen 10u30 en 12u30 (volgens groepsindeling). Blazers/slagwerk projectmatig en in overleg.

Repetities najaar 2022:  2 - 9 - 16 oktober / 20 - 27 november / 4 december

--> zie ook projecten en concerten voor de overige activiteiten en data