MINI MUSICA juniororkest

Welkom bij Mini Musica, een plaats waar kinderen en jongeren grote en vooral leuke muzikale dingen doen...

WAT?

Het Mini Musica juniororkest kan je eigenlijk het enige echte juniororkest van Oost-Vlaanderen noemen.
Alle muzikanten tussen 8 en 14 jaar die een orkestinstrument bespelen zijn welkom. Een grote groep strijkers vormt de basis van het orkest.  Volgens project of concert worden zij aangevuld met blazers en ev. slagwerk of toetsinstrumenten.

WAAROM?
Alle kids van Mini Musica engageren zich om wekelijks stipt en goed voorbereid op de repetitie te zijn om er als toffe groep samen muziek te maken. Daarbij worden ze gesteund door hun instrumentleerkracht. Het plezier samen muziek te maken, motivatie en enthousiasme om de dagelijkse studie vol te houden en muzikale vriendschappen voor het leven krijgen de jonge muzikanten er bovenop!

PROGRAMMA?

De muzikanten van Mini Musica maken kennis met (klassieke) muziek uit verschillende periodes en van allerlei stijlen. Maar net zoals in het V.E.M.-orkest komt ook lichtere muziek, dansmuziek, filmmuziek en zelfs folk- of popmuziek aan bod.  Wij zorgen steeds voor partituren op maat van de leden.

VOOR WIE?

Strijkers vanaf ong. 8 tot 14 jaar. De meeste kids volgen privéles via V.E.M.vzw. Dan weten wij zeker dat de aanpak in de les en op de orkestrepetitie naadloos in elkaar overlopen.  Volg je elders les en wil je ook graag mee spelen? Neem dan even contact op dan bekijken we de mogelijkheden... 

WANNEER en WAAR repeteren we?

De repetities voor de strijkers gaan door elke vrijdag van 18u tot 19u.  Overige muzikanten in overleg..