V.E.M. ensembles en orkest

WAAROM?

Muziek maken geeft voldoening, het zorgt voor ontspanning door de inspanning.

Voor jezelf spelen kan leuk zijn maar samen met anderen een werk aanpakken is nog veel gezelliger en uitdagender.

Bovendien geeft samen muziek spelen zin aan de dagelijkse oefening thuis en is het super motiverend!

WAT staat er op het menu?

Voor elke groep zorgen we voor een gevarieerd programma aangepast aan het niveau van de muzikanten met muziek van diverse stijlen en genres van Handel, Bach en Mozart tot Del Borgo. Maar ook een vleugje lichte muziek, dansmuziek, film- of popmuziek gaan we niet uit de weg.

WIE kan mee spelen?

Speciaal voor de jonge strijkers heeft V.E.M.vzw Mini Musica, het enige junior-orkest van Oost-Vlaanderen, opgericht waar kids tot ongeveer14 jaar zich muzikaal kunnen uitleven, hun muzikale horizon verruimen en andere jonge muzikanten ontmoeten.

Voor de meer gevorderden hebben we het strijkorkest en voor bepaalde concerten of projecten breiden we deze groep uit naar een heus symfonisch orkest.

Daarnaast is er ook ruimte voor  kleinere ensembles: een vrolijk duo? een klassiek kwartet? Octocelli?  pianotrio? Alles kan, niets moet...

WANNEER en WAAR repeteren we?

De repetities voor de strijkers gaan door op vrijdagavond vanaf 19u (eind september-eind april). Blazers volgens project/concertprogramma. 

We repeteren in het zaaltje van V.E.M.vzw. Wil je graag mee spelen, neem gerust contact op dan bekijken wij bij welke groep je best kan aansluiten. Van harte welkom!

EN VERDER?

Er wordt regelmatig gerepeteerd om een zo verscheiden en gevarieerd mogelijk repertorium op te bouwen. Daarbij zorgen we voor partituren en bewerkingen op het niveau van de leden en gaan we steeds  nieuwe uitdagingen aan. We gaan er van uit dat elke muzikant voldoende enthousiast en gemotiveerd is om regelmatig op de repetities aanwezig te zijn.