Musical

Sinds 2009 heeft V.E.M.vzw er een volwaardige nieuwe afdeling bij onder de naam "musicalstage". Bij deze kunstvorm wordt zang, dans en drama met elkaar verweven en dat geeft een schat aan artistieke en creatieve mogelijkheden. Niet te verwonderen dat musical een breed publiek, van kinderen tot volwassenen aanspreekt.

Naast de wekelijkse musicallessen, zijn er musicalkampen en musicalprojecten. Zo hebben wij al volgende producties met kinderen en jongeren gebracht: "Worst met appelmoes" - "Mijn ster" - "Snoepdoos City" - "Indianenverhalen" - "Mijn geheim" - Het zwarte bomenbos" - ...

Sinds september 2013 hebben wij de wekelijkse lessen georganiseerd samen met Kamer58. Vanaf september 2014 nemen zij de organisatie van deze wekelijkse musicallessen over.

Wij blijven nog verder musicalprojecten en -producties uitwerken. Daarbij beginnen we elk avontuur met een leeg blad. Alle teksten worden door ons eigen team geschreven wat uniek is in Vlaanderen. Wij houden u hier graag op de hoogte van onze toekomstige projecten.

Wat maakt musicalstage dan helemaal uniek?

Wij kunnen steeds een beroep doen op de vele muzikanten en samenspelgroepen van V.E.M.vzw om in te staan voor live muziekbegeleiding van onze zangers/dansers/acteurs! Dankzij de steun van Linda Lepomme, jarenlang artistiek directeur van de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, hebben wij bovendien een schat aan deskundig advies en informatie.